sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Perustuksia, valoa ja sähköä

Tontin rajalle tulee operaattorin valokuituyhteys,  iloitsen ettei tarvitse pärjätä pätkivillä ja hitailla 4G- tai ADSL-yhteyksillä. Valitettavasti kuitukaapeli oli kuitenkin jossakin vaiheessa taittunut ja siihen piti tehdä jatkos.


Ilmeisesti myös sähkökaapelissa on vaurio ja kaapeli täytyy vaihtaa, ostimme kyseisen tonttikaapelin erikseen verkkoyhtiöltä. Mittauskeskus sijoitetaan autotallin päätyyn.


Sähkösuunnittelu on valmis ja kalusteet valittu. Sisäkattoihin valitsimme muutamaan tilaan planfondien tilalle upotettavia LED-spotteja. Maakaapelivaraukset pihavaloille vedetään molempien terassien alle, autotalliin ja saunan ovelle tulee ylimääräinen putkivaraus, muuten mennään aika peruspaketilla. Muutamia pistorasioita myös lisättiin alkuperäiseen suunnitelmaan.

Taloon tuli paikalla valetut teräsbetoniperustukset. Muottien pystytys kävi todella ripeästi ja perustukset olivat muutamassa työpäivässä valmiit. Tuntuu  hyvältä että betonisokkelissa ei ole mitään saumoja ja käytännössä koko talo on kallion päällä. Porrastuksen takia perustuksissa on tuo kuvissa näkyvä ylimääräinen palkki. Urakoitsija valoi terassien anturat samalla kertaa.Ensi viikolla aloitetaankin jo sitten täytöt, patolevyjen asennus, radonputkitus ja sadevesijärjestelmän asennus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti