keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Takka ja tapetit


Rakennustyömaalla hommat ovat edenneet hiukan hitaammin, koska lattioiden kuivumista odotellaan vielä muutaman viikon verran.

Viime viikolla asennettiin Linnatulen takka sekä lasten huoneiden tapetit. Muihin huoneisiin ei tapetteja tällä erää laitetakaan. Myös erilaisia kiinteitä valonlähteitä, pistorasioita sekä termostaatteja on kiinnitetty.

Pientä ajattelemattomuuttakin havaitsimme, kun vaihdoimme saunan ja pesuhuoneen kattopaneelin lennossa valkoisesta mustaksi. Pesuhuoneen kiinteät kattovalot tuli aikanaan valittua valkoisiksi kattopaneelin mukaan ja nyt ne pompsahtavat hassun näköisinä mustasta katosta :) Kaikkea ei voi hoksata. Täytynee tehdä niille jossain vaiheessa jotain.Takkaan olemme erittäin tyytyväisiä. Takan edustalle tulee kipinäsuojaksi lasia.Siirin huoneeseen tuli yhdelle seinälle tytön itsensä valitsemana hentoinen harmaansävyinen tapetti. Tilasin Elloksen lisäalesta sävymaailmaan sointuvan päiväpeiton sängyn päälle. Piti käydä testaamassa, että varmasti soveltuu sävyt yhteen.Lukan huoneeseen tulikin hiukan ilmeikkäämpi merirosvokartta-tapetti. Huoneessa noudatellaan musta-puna-valkoista värimaailmaa.


Kodin sisustusta olemme suunnitelleet jo kovasti ja tehneet sopivia hankintoja pikkuhiljaa kierrätysidealla. Koti on upouusi, mutta sisustus on pitkälti vanhaa hyödyntäen hankittu. Olemme ostaneet ja kunnostaneet mm. kattovalaisimia ja kaksi ruokapöytää, isomman olohuoneeseen ja pienemmän keittiöön aamiaispöydäksi. Lisäksi Mikon isoisän vuosikymmeniä sitten rakentamat ruokapöydän tuolit ovat saaneet ihan uuden ilmeen maalilla ja istuinosat verhoilemalla. Olen tullut yhä enemmän siihen tulokseen, että on ihan pöhköä ostaa uutta, kun kierrättämällä ja hiukan vaivaa näkemällä saa edullisesti uudenveroista. En malta odottaa, että pääsemme laittamaan hankintoja omille paikoilleen.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti