perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kaaren alkuBlogin nimi merkitsee minulle kaarta jonka olen kulkenut tähän mennessä ja jota pitkin jatkamme. Kaaren alku sijoittuu aikaan jolloin asuin kaksin tyttäreni kanssa ja uskalsin ainoastaan haaveilla oman kodin suunnittelusta ja rakentamisesta. Elämä on kuljettanut hiljalleen kohti paikkaa ja aikaa joista pystyin joskus muinoin vain haaveilemaan. Tämä on vaatinut malttia, suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja sitä, että olen pitänyt kiinni minulle tärkeistä asioista. Unelma on kulkenut matkassani jo yli vuosikymmenen ja nyt tuo unelman toteuttaminen pitää meidät kiireisenä seuraavat kuukaudet. Tontti valikoitui jo reilu vuosi sitten ja talo rakennetaan ympäristön muotoa ja kasvillisuutta mahdollisimman paljon kunnioittaen. 

Tätä alla olevaa pohjapiirrustusta edelsi useiden kuukausien suunnittelu ja rakennusurakoitsijoiden kilpailutus. Päädyimme valitsemaan kotimme toteuttajaksi lahtelaisen Kotimestarit-rakennusliikkeen. Talo rakennetaan paikanpäällä avaimet käteen-periaatteella. Lopullisen pohjapiirrustuksen hioi meille lahtelaisesta arkkitehtitoimistosta arkkitehti Taina Karjalainen (Arkitehtuuritoimisto Sintonen-Rahunen-Karjalainen) meidän omien piirrustusten pohjalta..
Talo tulee olemaan yksinkertaisen moderni ja sisätiloiltaan avara. Vino sisäkatto lisää tilan tuntua. Loiva rinnetonttimme mahdollistaa sen, että olohuone ja eteisaula sijoittuvat muuta kiinteistöä 60cm alemmas ja tuo näin ollen jännän ja hiukan erikoisen vivahteen sisätiloihin.

Ulkoverhoilu on valkoinen puu, mutta tummanharmaat ovet, ikkunanpuitteet sekä tumma tiilikatto terävöittävät yleisilmettä. Katon muodoksi valikoitui rikottu harjakatto, mikä on omiaan lisäämään talon persoonallista ja nykyaikaista ulkomuotoa. Autotalli noudattelee päärakennuksen kattomuotoa ja ilmettä.

Tästä se lähtee. Ensi viikolla alkaa maaurakoitsijalla puuhat tontillamme. Tervetuloa seuraamaan kotimme valmistumista.

Hanna

8 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla sinusta<3 Ilman muuta seurailen uutta blogiasi - aikamoinen projekti tiedossa:)
  Tsemppiä ja iloa toteutukseen♥

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva kuulla sinusta :) Ilmanmuuta alan seuraamaan uutta blogiasi, tervetuloa myös minun blogiini:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että päädyit uusille sivuilleni ja jäät seurailemaan edesottamuksiamme :)

   Poista
 3. Moikka Hanna! Olipa mukava huomata, että olet avannut uuden blogin. Tsemppistä rakennusvaiheeseen ja kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Jonna. Käyn aina silloin tällöin Facebooki n kautta lukemassa blogitekstejäsi :)

   Poista
 4. Hienoa että olet avannut uuden blogin! Mielenkiinnolla jään seuraamaan talonrakennusprojektiasi:)

  VastaaPoista