sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Nopeita päätöksiä

Tuntuu epätodelliselta, että rakennamme nyt oikeasti yhteistä, haaveidemme taloa. 
Matkan varrella ajatukset rakentamisesta ovat muuttuneet, eikä talon rakentaminen itse oikeastaan olisi mahdollista. Ruuhkavuodet täyttyvät työelämän kiireiden lisäksi opiskelusta ja mahdollisuuksien mukaan harrastuksista.

Rakentamiseen liittyvien sopimusten, lupien ja asiakirjojen hoitaminenkin meinaa tuottaa hieman haasteita arjen kiireessä. Päätöksiä täytyy tehdä todella nopeasti, vaikka itse sattuisi olemaan toisella puolella maailmaa. Talon rakennuttaminen tuntuu olevan samankaltainen projekti, kuin mitä monet meistä työelämässä nykyisin kohtaavat. 

Meillä on ollut ilo saada aivan huippu urakoitsija maanrakennustöihin. Uskon, että urakoitsijoiden valitseminen on yksi rakentamisen onnistumisen avaintekijöistä. Meillä lähes kaikki urakoitsijat ovat rakennusurakoitsijan yhteistyökumppaneita, toisilleen tuttujen tekijöiden yhteistoiminta sujuu hyvin.

Tapaaminen maanrakennusurakoitsijan kanssa tontilla aurinkoisena sunnuntaipäivänä.

.
Maanantaina tontilla järjestetään pohjakatselmus ja aloituskokous, tämän jälkeen alkaa putkistojen ja kaapeleiden asennus. Tonttimme maaperä on varsin kallioista ja käytännössä koko talon ja autotallin pohja on louhittu kallioon. Ensi viikolla aloitamme myös valitsemaan ja suunnittelemaan kiintokalusteita, ihan mahtavaa!

Karkea louhe ajetaan pois tontilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti