lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tontilla tömisee

Jännät paikat. Kävimme aamulla tarkistamassa tilanteen ja tottatosiaan, eilen on kauha kuopaissut tontilla ensimmäisen kerran. Nämä kuvat eivät tietenkään ulkopuolisille merkkaa mitään, mutta meille tuo maapaikka on jo erittäin tärkeä. Joka kerta kun käyn tontilla, näen jo valmiin kodin paikallaan.
Ensi viikolla hiukan räjäytellään kalliota, mutta muuten talon ympäristö jätetään mahdollisimman koskemattomaksi. 


Löysimme tämän Marjaniemen tila-nimisen paikan sattumalta yhdellä viikonloppuretkistämme, kun kahlasimme syysauringossa pitkin poikin metsiä. Myöhemmin huomasimmme tontin olevan myynnissä, joten ratkaisu oman talon rakentamisesta tehtiin siltä seisomalta.
Tontti sijaitsee mäen päällä ja sieltä on alas kaunis näkymä peltoaukealle. Puistoalueeseen rajoittuva tonttimme lisää asumisrauhaa ja mahdollistaa lasten jännittävät metsäleikit ja meille rakkaan retkeilyharrastuksen ihan kotikulmilla. Nuotiomakkarat ja pannukahvit saa kätevästi nautittua vaikka omalla takapihalla kuitenkin metsän rauhassa ja raikkaudessa viipyillen.


Varsinaista puutarhaa ei kodin ympäristöön tule vaan asuinympäristö säilyy kallioisena kunttana. Yhtä luonnonkatajaa olen erityisesti varjellut ja kallion laella olevat hongat säilyvät silmäterinämme. Viime keväänä osallistuimme miljoonapönttötalkoisiin ja kävimme kiinnittämässä pikkulinnuille asumuksen yhteen isoista männyistä. Puutarhaunelmia toteutan sitten ruukkupuutarhan muodossa kun on sen aika :)

Nyt lähden vielä nauttimaan auringonpaisteesta pihamaalle.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti